Då var det äntligen dags för VCDS vänners bakskola igen. När vi lanserade VCDS-brödet hösten 2010 kunde vi aldrig ana hur populärt det skulle bli. För dig som har missat, kika in här och spring genast och köp ingredienser. Skulle inte ett bageri kunna starta en större produktion av VCDS-brödet där en del av försäljningen går till kvällsskolorna? Hmm, tål att tänkas på...
Men nu kommer alltså bröd nummer två i vår bakskola och denna gång är det Morsan Malmén som tipsat oss om detta fantastiska bröd. Det är inte bara busenkelt att göra, det är även busenkelt att trycka i sig x antal frallor på morgonkvisten när frallorna är rykande färska. Hejdå GI, hej volangmidja!
Ingredienser till Morsan Malméns mumsiga VCDS-frallor:
1/4 pkt jäst
5 dl kallt vatten
5 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
1 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl
Täck bunken med plastfolie och ställ in den i kylskåpet över natten.
1.5 dl solroskärnor
(sesamfrön att strö på toppen)
Så här gör du:
Tillsätt resten av vattnet, salt, grahamsmjöl, vetemjöl och solroskärnorna. Arbeta ihop degen som ska vara kladdig.
Lycka till!
/Ulrika
Vilken välstädad kyl du har!
SvaraRadera